Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Witlofstamppot in hamrolletjes
Witlofstamppot in hamrolletjes
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg witlof
1
kg aardappelen
zout,
peper
200
gr Pardano kaas aan een stuk
3
zongedroogde tomaten
30
gr boter + boter om in te vetten
1
theelepel tijm
150
gr gegrilde ham
rasp
pureestamper
ovenschaal
(inhoud ±
2
liter)
Instructies
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
Voeg na ± 10 minuten de witlof toe.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
Snijd de tomaten in stukjes.
Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in.
Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
Bestrooi ze met de geraspte kaas.
Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas is gesmolten.
Lekker met een rookworstsalade.
Notes
Witlofstamppot in hamrolletjes
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman