Print opties:

Witlofstamppot in hamrolletjes

Witlofstamppot in hamrolletjes
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg witlof
  • 1 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 200 gr Pardano kaas aan een stuk
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 30 gr boter + boter om in te vetten
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gr gegrilde ham
  • rasp
  • pureestamper
  • ovenschaal (inhoud &plusmn
  • 2 liter)
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  2. Voeg na ± 10 minuten de witlof toe.
  3. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  4. Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
  5. Snijd de tomaten in stukjes.
  6. Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
  7. Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  8. Vet de ovenschaal in.
  9. Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
  10. Bestrooi ze met de geraspte kaas.
  11. Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas is gesmolten.
  12. Lekker met een rookworstsalade.
Notes
Witlofstamppot in hamrolletjes
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman