Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Westfriese stamppot
Westfriese stamppot
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr aardappelen (bintjes)
1
kg witlof
1
dl crè
me
fraî
che
peterselie
zout,
peper, nootmuskaat
50
gr geraspte kaas
kruim
van oud witbrood
50
gr boter
Instructies
1
Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
2
Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
3
Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
4
Meng het witlof door de aardappelmassa.
5
Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
6
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
7
Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
8
Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
9
Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).
10
Notes
Westfriese stamppot
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman