Print opties:

Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst

Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • zout
  • 50 gr magere spekblokjes
  • 200 gr gekookte Gelderse worst
  • 6 kerstomaatjes
  • 100 gr veldsla
  • &plusmn
  • 1 dl melk
  • versgemalen peper
Instructies
  1. Verwarm een grillpan (of het grillelement in de oven) goed voor.
  2. Bak de spekblokjes in een steelpan heel zachtjes knapperig bruin.
  3. Snijd de worst in plakken van 1 cm dik en rooster ze in de grillpan mooi bruin.
  4. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de worteltjes van de veldsla.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Roer er zoveel melk en het spekvet door tot een smeuïge puree ontstaat.
  7. Schep de veldsla, de tomaatjes en de spekjes erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  9. Schep de stamppot in twee diepe borden en leg de plakjes worst erop.
Notes
Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman