Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr kruimige aardappelen
zout
50
gr magere spekblokjes
200
gr gekookte Gelderse worst
6
kerstomaatjes
100
gr veldsla
±
1
dl melk
versgemalen
peper
Instructies
Verwarm een grillpan (of het grillelement in de oven) goed voor.
Bak de spekblokjes in een steelpan heel zachtjes knapperig bruin.
Snijd de worst in plakken van 1 cm dik en rooster ze in de grillpan mooi bruin.
Halveer de kerstomaatjes en verwijder de worteltjes van de veldsla.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer er zoveel melk en het spekvet door tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de veldsla, de tomaatjes en de spekjes erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de stamppot in twee diepe borden en leg de plakjes worst erop.
Notes
Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman