Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Varkensvlees in pindasaus
Varkensvlees in pindasaus
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gram schouderkarbonades
1
Ui
2
tenen knoflook uit de knijper
4
eetlepels pindakaas
2
theelepels sambaloelek
sap
van 1 citroen
1
theelepel djinten
1
theelepel laos
1
theelepel koenjit
2
theelepels gemberpoeder of 3 theelepels geraspte verse gemberwortel
Instructies
Maak de ui schoon en snipper hem
Fruit ui en knoflook in wat olie even aan.
Voeg het vlees toe en laat dat onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin worden. Doe er dan een kopje warm water bij.
Laat het vlees op laag vuur in ongeveer een kwartier gaar worrden.
Roer dan achtereenvolgens de pindakaas, het citroensap, de djinten, laos, koenjit en gemberpoeder door de saus.
Blijf goed roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Voeg er desgewenst nog een scheutje ketjap manis aan roe.
Notes
Varkensvlees in pindasaus
Keywords:
indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/varkensvlees-in-pindasaus/