Print opties:

Varkensvlees in pindasaus

Varkensvlees in pindasaus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gram schouderkarbonades
  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels sambaloelek
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepels gemberpoeder of 3 theelepels geraspte verse gemberwortel
Instructies
  1. Maak de ui schoon en snipper hem
  2. Fruit ui en knoflook in wat olie even aan.
  3. Voeg het vlees toe en laat dat onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin worden. Doe er dan een kopje warm water bij.
  4. Laat het vlees op laag vuur in ongeveer een kwartier gaar worrden.
  5. Roer dan achtereenvolgens de pindakaas, het citroensap, de djinten, laos, koenjit en gemberpoeder door de saus.
  6. Blijf goed roeren tot een gebonden saus ontstaat.
  7. Voeg er desgewenst nog een scheutje ketjap manis aan roe.
Notes
Varkensvlees in pindasaus
Keywords: indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/varkensvlees-in-pindasaus/