Print opties:

Uientaart met spek en kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 150 gram reepjes mager rookspek in reepjes
  • 4 grote uien
  • 125 gram geraspte Emmentaler kaas
  • 125 gram geraspte Gruyre kaas
  • 1/8 liter zure room
  • 1/8 liter melk
  • 2 eieren
  • 2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd)
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm
  • Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm
Instructies
  1. Snijd de uien in dunne plakjes.
  2. Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig.
  3. Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee.
  4. Laat alles even afkoelen.
  5. Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg.
  6. Prik het deeg op diverse plaatsen in.
  7. Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg.
  8. Verdeel het spek-uienmengsel over de taart.
  9. Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas.
  10. Verdeel het mengsel over de taart.
  11. Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  12. Warm of lauwwarm opdienen.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/uientaart-met-spek-en-kaas/