Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Uientaart met spek en kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
6
plakjes diepvries bladerdeeg
150
gram reepjes mager rookspek in reepjes
4
grote uien
125
gram geraspte Emmentaler kaas
125
gram geraspte Gruyre kaas
1/8
liter zure room
1/8
liter melk
2
eieren
2
afgestreken eetlepels bloem (gezeefd)
zout
en peper
1
theelepel paprikapoeder
1
mespuntje nootmuskaat
1
theelepel gedroogde of verse tijm
Quichevorm
of ronde of rechthoekige bakvorm
Instructies
Snijd de uien in dunne plakjes.
Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig.
Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee.
Laat alles even afkoelen.
Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg.
Prik het deeg op diverse plaatsen in.
Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg.
Verdeel het spek-uienmengsel over de taart.
Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas.
Verdeel het mengsel over de taart.
Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
Warm of lauwwarm opdienen.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/uientaart-met-spek-en-kaas/