Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Taaitaaikorstjes
Taaitaaikorstjes
Total Time
10 minuten
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
350
gr roggebloem
175
gr tarwebloem
1
3/4 dl water
250
gr honing
100
gr keukenstroop
1
theelepel anijspoeder
1/2
dl karnemelk
15
gr speculaaskruiden
1
mespunt gemberpoeder
1
theelepel dubbelkoolzure soda
Instructies
1
Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe.
2
Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.
3
Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten.
4
Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door.
5
Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.
6
Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
7
Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200C voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
8
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
9
Notes
Taaitaaikorstjes
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten