- 1 ui
- 3 worteltjes
- 1 dunne prei
- 1/4 knolselderij
- 1,5 el citroensap
- 4 grote aardappelen
- 4 sukadelapjes
- zout
- peper
- 3 el boter
- 1 flesje bier
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 laurierblaadje
- 3 kruidnagels
- 1 el bruine basterdsuiker
- Ui pellen en snipperen.
- Worteltjes schrappen, wassen en in stukjes snijden.
- Prei in ringen snijden en wassen.
- Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Vervolgens in blokjes snijden.
- Besprenkel de knolselderij met een halve eetlepel citroensap.
- Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Tot gebruik onder water zetten.
- Vlees inwrijven met zout en peper.
- In braadpan olie verhitten.
- Bak het vlees snel aan beide kanten bruin.
- Voeg nu bier, ui, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagel en basterdsuiker toe.
- Met het deksel op de pan in 5 kwartier gaar stoven.
- Vervolgens wortel, prei, knolselderij en aardappelen toevoegen.
- Laat het vlees nog eens 45 minuten stoven.
- Breng het op smaak met 1 eetlepel citroensap, snufje zout en peper.