Print opties:

Stamppot van kropsla

Stamppot van kropsla
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 peterseliestelen
  • 1 liter gevogeltefond (pot 4 dl) of kippebouillon (van tablet)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 kg geschilde aardappelen (Nicola)
  • 400 gr lamsschouder of lamsbout in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kroppen sla
Instructies
  1. Giet de aardappelen af en vang het vocht op.
  2. Pureer de aardappelen (bijvoorbeeld door een pureeknijper) en verdun de aardappelpuree met het opgevangen vocht tot een mooie dunne gladde puree.
  3. Bak het lamsvlees al omscheppend in 2 eetlepels olie in 5 minuten bruin.
  4. Was de sla, verwijder de buitenste slappe bladeren en pluk de sla in stukken.
  5. Meng de sla en het lamsvlees vlak voor het serveren door de puree.
Notes
Stamppot van kropsla
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/stamppot-van-kropsla/