Print opties:

Stamppot van bladspinazie

Lekker bij de stamppot: Pittige gehaktballetjes
  • Meng 250 gr gehakt met 2 eetlepels paneermeel, 1/2 losgeklopt ei, 1 eetlepel gehaktkruiden, 1 fijngeperst teentje knoflook en 1 eetlepel Franse mosterd.
  • Rol er 6 balletjes van en bak die in een klontje boter in ± 15 minuten bruin en gaar.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 750 gr geschilde aardappelen
    • zout
    • 1 pak (450 gr) Iglo Bladspinazie
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 gr kleine ontbijtspekblokjes
    • 1 grote ui
    • 1 kleine rode paprika
    • 1 klein pakje (80 gr) Boursin met peper
    Instructies
    1. Verwarm de spinazie.
    2. Verhit de olie en bak de spekblokjes hierin uit.
    3. Pel en snipper de ui.
    4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de paprika in blokjes.
    5. Bak de ui en de paprika 4 minuten met de spekblokjes mee.
    6. Giet de aardappelen af.
    7. Schud ze op, stamp ze fijn en meng ze met het ontbijtspekmengsel, de spinazie en de Boursin.
    Notes
    Lekker bij de stamppot: Pittige gehaktballetjes
  • Meng 250 gr gehakt met 2 eetlepels paneermeel, 1/2 losgeklopt ei, 1 eetlepel gehaktkruiden, 1 fijngeperst teentje knoflook en 1 eetlepel Franse mosterd.
  • Rol er 6 balletjes van en bak die in een klontje boter in ± 15 minuten bruin en gaar.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/stamppot-van-bladspinazie/