Print opties:

Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip

Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • &plusmn
  • 2 dl melk
  • 400 gr kipfilet
  • 2 eetlepels oosterse roerbakolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 11/2 kg zoete aardappelen
  • &plusmn
  • 2 eetlepels boter
  • versgemalen zout en peper
  • 2 struikjes mini-paksoi
  • enkele takjes verse koriander
Instructies
  1. Roer de ketjap en de tomatenpuree erdoor.
  2. Kook de aardappelen met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  3. Giet ze af en stamp ze grof.
  4. Voeg zoveel melk en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de paksoi in repen, schep ze door de aardappelpuree en warm goed door.
  6. Schep de puree in kommen en verdeel de kip erover.
  7. Garneer met de koriander.
Notes
Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman