Print opties:

Stamppot met chorizo en komkommer

selderijzout
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 11/2 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 2 kleine komkommers
  • 1 winterwortel
  • 400 gr chorizo in dikke plakken
  • 50 gr kruidenboter
  • 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
Instructies
  1. Schil de komkommer, schrap de zaadjes eruit en rasp het vruchtvlees grof.
  2. Bestrooi met zout en laat de komkommer even in een vergiet uitlekken.
  3. Schrap de wortel en rasp hem fijn.
  4. Snijd de chorizo in blokjes.
  5. Stamp de aardappelen met de boter en enkele lepels kookvocht fijn en schep er de komkommer, de wortel, de chorizo, veel peper en wat (selderij)zout door.
  6. Warm de stamppot nog even door en bestrooi met wat selderij.
Notes
selderijzout