Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst
Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
spitskool van ±
1
kg
750
gr kruimige aardappelen
1
grote ui
150
gr chorizo
1
theelepel tijm
1/2
vleesbouillontablet
1
theelepel karwijzaad (= kummel)
1
rookworst van ±
250
gr
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in stukken.
Snijd de chorizo in stukjes en bak die in 4 minuten zachtjes uit.
Schep ze op een bord.
Fruit de ui ± 1 minuut zachtjes in het bakvet en bak de spitskool, de aardappelen en de tijm na 2 minuten mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ± 11/2 dl water en het karwijzaad toe.
Leg het deksel schuin op de pan en kook het geheel, onder regelmatig omscheppen, in ± 20 minuten zachtjes gaar.
Snijd intussen de rookworst in plakjes.
Giet de aardappelen en de spitskool af en stamp ze goed door elkaar.
Schep de rookworst en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even door.
Notes
Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst