Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Speculaasbrokken
Kleine speculaasjes ( ; 50 stuks)
Total Time
10 minuten
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
185
gr zelfrijzend bakmeel
85
gr donkere basterdsuiker
10
gr speculaaskruiden
zout
120
gr koude boter in stukjes
35
gr gepelde amandelen
1
klein losgeklopt ei
een
ingevette bakplaat
Instructies
1
Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel.
2
Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
3
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 30 minuten
4
rusten.
5
Verwarm de oven voor op 170C.
6
Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik.
7
Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in.
8
Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei.
9
Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
10
Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.
11
Notes
Kleine speculaasjes ( ; 50 stuks)
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten