Print opties:

Speculaasbrokken

Kleine speculaasjes ( ; 50 stuks)
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 10 minuten
Ingrediƫnten
  • 185 gr zelfrijzend bakmeel
  • 85 gr donkere basterdsuiker
  • 10 gr speculaaskruiden
  • zout
  • 120 gr koude boter in stukjes
  • 35 gr gepelde amandelen
  • 1 klein losgeklopt ei
  • een ingevette bakplaat
Instructies
  1. Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel.
  2. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 30 minuten
  4. rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 170C.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik.
  7. Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in.
  8. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei.
  9. Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
  10. Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.
Notes
Kleine speculaasjes ( ; 50 stuks)
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten