Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Spaanse preiballetjes
± 35 stuks
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr prei in dunne ringen
2
eetlepels olie
6
eetlepels kippenbouillon (van tablet)
15
gr boter
1
eetlepel bloem
1
1/2 dl melk
1
losgeklopt ei
paneermeel
frituurolie
1
eetlepel fijngesneden peterselie
Instructies
Voeg de bouillon toe en stof de prei op zacht vuur 10-15 minuten tot het vocht is verdampt.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en warm die 2 minuten mee.
Roer de melk erdoor en kook de saus zachtjes 10 minuten.
Meng de prei en de saus en laat afkoelen.
Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot en rol die door het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de balletjes hierin ± 3 minuten.
Bestrooi ze met de peterselie.
Notes
± 35 stuks
Keywords:
spanje, portugal, tappas, tapas