Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Smoor van rundertong
Smoor van rundertong
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
rundertong
2
Uien
3
tenen knoflook uit de knijper
6
eetlepels ketjap manis
1
theelepel sambal oelek
1/2
theelepel kruidnagelpoeder
1/2
theelepel geraspte nootmuskaat
1
bouillonblokje
1
eetlepel javaanse suiker of 2 eetlepels bruine suiker
Instructies
1
Snijd het vlees in dobbelstenen.
2
Maak de uien schoon en snipper ze.
3
Wrijf ui, knoflook, sambal, kruidnagel en nootmuskaat tot een brij.
4
Fruit deze in hete olie even aan.
5
Voeg de stukjes tong toe en bak deze bruin.
6
Giet er vervolgens 3 kopjes water bij en voeg het bouillonblokje toe.
7
Laat dit onder goed roeren smelten.
8
Doe er tenslotte de ketjap en de suiker bij, zet het vuur laag en laat het gerecht nog een kwartiertje doorsudderen. Roer het af en toe om.
9
10
Notes
Smoor van rundertong
Keywords:
indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische