Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Shepherd’s pie
Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg geschilde aardappelen
zout,
peper, nootmuskaat
80
gr boter
melk
1
eidooier
500
gr lamsgehakt
1
grote gesnipperde ui
1
fijngehakte wortel
1
fijngehakte stengel bleekselderij
100
gr champignons in plakjes
400
gr stukjes gepelde tomaat (uit blik)
1
laurierblad
1
theelepel gedroogde tijm
1
eetlepel fijngehakte peterselie
2
eetlepels paneermeel
Instructies
1
Roer er 25 gr boter, de eidooier, zout, peper, nootmuskaat en zoveel melk door tot de puree luchtig is.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Bak het gehakt in 25 gr boter rul en bak de ui, wortel en selderij ± 10 minuten mee.
4
Bak de champignons al omscheppend even mee.
5
Voeg de tomaat, laurier en tijm toe en laat de saus iets inkoken.
6
Roer er zout, peper en de peterselie door.
7
Verwijder de laurier en schep de saus in een ovenschaal.
8
Verdeel de puree erover, strijk die glad en bestrooi met paneermeel.
9
Verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven tot het een lichtbruin korstje heeft.
10
Notes
Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees