Print opties:

Shepherd’s pie

Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg geschilde aardappelen
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 80 gr boter
  • melk
  • 1 eidooier
  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 fijngehakte stengel bleekselderij
  • 100 gr champignons in plakjes
  • 400 gr stukjes gepelde tomaat (uit blik)
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel
Instructies
  1. Roer er 25 gr boter, de eidooier, zout, peper, nootmuskaat en zoveel melk door tot de puree luchtig is.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bak het gehakt in 25 gr boter rul en bak de ui, wortel en selderij ± 10 minuten mee.
  4. Bak de champignons al omscheppend even mee.
  5. Voeg de tomaat, laurier en tijm toe en laat de saus iets inkoken.
  6. Roer er zout, peper en de peterselie door.
  7. Verwijder de laurier en schep de saus in een ovenschaal.
  8. Verdeel de puree erover, strijk die glad en bestrooi met paneermeel.
  9. Verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven tot het een lichtbruin korstje heeft.
Notes
Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees