Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Scones
Oven voorverwarmen op 200 graden. ;Extra nodig: mixer evt. muffinbakblik.
Keuken
Geen
Soort
Snack
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
500
gram zelfrijzend bakmeel
3
dl karnemelk
geraspte
schil van 1 citroen (of van Baukje)
1
ei
125
gram rozijnen
50
gram witte basterd suiker
50
gram roomboter
snufje
zout
aardbeienjam
zure
room
slagroom
(1/8)
thee
Instructies
Doe daarna alle ingredinten in een grote kom en kneed ze tot een soepel deeg. (Het deeg is erg plakkerig!)
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vorm met 2 lepels bolletjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat of vul het muffinbakblik met het deeg.
Bak de scones gedurende 20 minuten in de oven.
Serveer de scones met clotted cream (zure room mengen met geklopte slagroom) en aardbeienjam en natuurlijk een grote pot thee.
Notes
Oven voorverwarmen op 200 graden. ;Extra nodig: mixer evt. muffinbakblik.
Keywords:
meije vegetarisch
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/scones/