Print opties:

Scones

Oven voorverwarmen op 200 graden. ;Extra nodig: mixer evt. muffinbakblik.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 dl karnemelk
  • geraspte schil van 1 citroen (of van Baukje)
  • 1 ei
  • 125 gram rozijnen
  • 50 gram witte basterd suiker
  • 50 gram roomboter
  • snufje zout
  • aardbeienjam
  • zure room
  • slagroom (1/8)
  • thee
Instructies
  1. Doe daarna alle ingredinten in een grote kom en kneed ze tot een soepel deeg. (Het deeg is erg plakkerig!)
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Vorm met 2 lepels bolletjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat of vul het muffinbakblik met het deeg.
  4. Bak de scones gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Serveer de scones met clotted cream (zure room mengen met geklopte slagroom) en aardbeienjam en natuurlijk een grote pot thee.
Notes
Oven voorverwarmen op 200 graden. ;Extra nodig: mixer evt. muffinbakblik.
Keywords: meije vegetarisch
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/scones/