Print opties:

Scones met kaas en bieslook

Het deeg is genoeg voor 10 scones.;Verwarm de oven voor op 200 graden.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 250 gram zelfrijzende bakmeel
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels versgeknipt bieslook
  • 100 gram roomkaas met kruiden
  • 1 dl melk
  • kleine beetje melk om de scones te bestrijken
  • 60 gram cheddar (geraspt)
  • boter of bakpapier
Instructies
  1. Voeg de roomkaas toe en meng alles goed.
  2. Doe er de fijngeknipte bieslook bij. Goed roeren.
  3. Maak een kuiltje in het midden en roer er geleidelijk 1 dl melk door totdat er een zacht deeg ontstaat.
  4. Schep het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het lichtjes.
  5. Rol het uit tot een lap van 2 cm dikte en druk met een ronde vorm zoveel mogelijk scones uit.
  6. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  7. Kneed het overgebleven deeg, rol het nogmaals uit en druk er nog een paar scones uit.
  8. Bestrijk de scones met de resterende melk en strooi er wat geraspte kaas over.
  9. Bak de scones 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
  10. Laat de scones afkoelen op een rooster.
Notes
Het deeg is genoeg voor 10 scones.;Verwarm de oven voor op 200 graden.