Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Scampi met pestosaus
; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.
Keuken
Italiaans
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
800
gram ongepelde scampis (= grote garnalen)
1
eetlepel bakboter
eventueel
lookpoeder
20
cl droge witte wijn
50
cl room
4
eetlepels rode pesto
100
gram garnalen
250
gram (verse) champignons
zout
peper
peterselie
(kruiden geen verse)
mazena
Instructies
Was de champignons en snijd ze in schijfjes.
Pel de scampis.
Bak ze in een diepe pan met een weinig bakboter.
Keer ze regelmatig om zodat ze mooi rood zien en een korstje hebben, een beetje look toevoegen mag.
Wanneer ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg nu de witte wijn toe in de pan en laat dit 30 seconden inwerken.
Voeg daarna de room toe en de pesto en roer het geheel tot het een rood sausje is.
Doe daarna de garnalen en de champignons bij het geheel en laat zachtjes sudderen.
Breng daarna het geheel op smaak met peper en zout en doe wat peterseliekruiden erbij om de aandacht van al dat rood te halen.
Doe nu de scampis er terug bij en dik de saus wat met mazena opgelost in water.
Notes
; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/scampi-met-pestosaus/