Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Scampi met pestosaus
; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.
Total Time
30 minuten
Keuken:
Italiaans
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
800
gram ongepelde scampis (= grote garnalen)
1
eetlepel bakboter
eventueel
lookpoeder
20
cl droge witte wijn
50
cl room
4
eetlepels rode pesto
100
gram garnalen
250
gram (verse) champignons
zout
peper
peterselie
(kruiden geen verse)
mazena
Instructies
1
Was de champignons en snijd ze in schijfjes.
2
Pel de scampis.
3
Bak ze in een diepe pan met een weinig bakboter.
4
Keer ze regelmatig om zodat ze mooi rood zien en een korstje hebben, een beetje look toevoegen mag.
5
Wanneer ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg nu de witte wijn toe in de pan en laat dit 30 seconden inwerken.
6
Voeg daarna de room toe en de pesto en roer het geheel tot het een rood sausje is.
7
Doe daarna de garnalen en de champignons bij het geheel en laat zachtjes sudderen.
8
Breng daarna het geheel op smaak met peper en zout en doe wat peterseliekruiden erbij om de aandacht van al dat rood te halen.
9
Doe nu de scampis er terug bij en dik de saus wat met mazena opgelost in water.
10
Notes
; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.