Print opties:

Scampi met pestosaus

; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 800 gram ongepelde scampis (= grote garnalen)
  • 1 eetlepel bakboter
  • eventueel lookpoeder
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 cl room
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 100 gram garnalen
  • 250 gram (verse) champignons
  • zout
  • peper
  • peterselie (kruiden geen verse)
  • mazena
Instructies
  1. Was de champignons en snijd ze in schijfjes.
  2. Pel de scampis.
  3. Bak ze in een diepe pan met een weinig bakboter.
  4. Keer ze regelmatig om zodat ze mooi rood zien en een korstje hebben, een beetje look toevoegen mag.
  5. Wanneer ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg nu de witte wijn toe in de pan en laat dit 30 seconden inwerken.
  6. Voeg daarna de room toe en de pesto en roer het geheel tot het een rood sausje is.
  7. Doe daarna de garnalen en de champignons bij het geheel en laat zachtjes sudderen.
  8. Breng daarna het geheel op smaak met peper en zout en doe wat peterseliekruiden erbij om de aandacht van al dat rood te halen.
  9. Doe nu de scampis er terug bij en dik de saus wat met mazena opgelost in water.
Notes
; Serveren met brood en een glas droge witte wijn.
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/scampi-met-pestosaus/