Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Saté uit Bali
Saté uit Bali
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
250
gr varkenshaas
250
gr lamsbout
2
uien
3
tenen knoflook uit de knijper
1
blaadje djeroek poeroet
1
theelepel gemberpoeder of 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
11/2
theelepel trassi
1
theelepel sambal oelek
het
sap van 1/2 citroen
2
eetlepels santen
1
eetlepel vloeibare tamarinde
1
theelepel koenjit
Instructies
Maak de uien schoon en snipper ze.
Wrijf de ui, knoflook, djeroek poeroet, gember, trassi, sambal, koenjit en
tamarinde tot een brij.
Giet het citroensap en de santen hierbij en schep alles goed om.
Snijd het varkensvlees en lamsvlees in niet te kleine dobbelstenen.
Doe het vlees bij de saus, schep alles goed om en laat het vlees 2 uur marineren.
Haal het dan uit de marinade en dep het met keukenpapier droog.
Rijg het aan pennen of houten stokjes en rooster de saté's gaar.
Notes
Saté uit Bali
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees