Print opties:

Saté uit Bali

Saté uit Bali
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 250 gr varkenshaas
  • 250 gr lamsbout
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 blaadje djeroek poeroet
  • 1 theelepel gemberpoeder of 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 11/2 theelepel trassi
  • 1 theelepel sambal oelek
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels santen
  • 1 eetlepel vloeibare tamarinde
  • 1 theelepel koenjit
Instructies
  1. Maak de uien schoon en snipper ze.
  2. Wrijf de ui, knoflook, djeroek poeroet, gember, trassi, sambal, koenjit en
  3. tamarinde tot een brij.
  4. Giet het citroensap en de santen hierbij en schep alles goed om.
  5. Snijd het varkensvlees en lamsvlees in niet te kleine dobbelstenen.
  6. Doe het vlees bij de saus, schep alles goed om en laat het vlees 2 uur marineren.
  7. Haal het dan uit de marinade en dep het met keukenpapier droog.
  8. Rijg het aan pennen of houten stokjes en rooster de saté's gaar.
Notes
Saté uit Bali
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees