Print opties:

Saté kambing Madura 2

Smeer de stukjes vlees in met de fijngestampte ingrediënten en het tamarindesap en laat dit tenminste 45 minuten intrekken.
  • Rijg het vlees aan satéstokjes en bak de saté boven een houtskoolvuur of onder de grill bruin en gaar.
  • Serveer heet met een satésaus.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 500 gr ontbeende lamsbout in dobbelstenen
    • 3 theelepels tamarinde- of citroensap
    Instructies
    1. 4 rode Spaanse pepers
    2. 6 sjalotjes
    3. 3 teentjes knoflook
    4. 4 drooggebakken kemiries
    5. 125 gr drooggebakken geraspte kokos
    6. 1 dessertlepel bruine suiker
    7. 3 theelepels zout
    8. 2 theelepels drooggebakken ketoembar
    9. 1/2 theelepel drooggebakken djinten
    10. 1 cm gember
    11. 1 cm drooggebakken trassi
    Notes
    Smeer de stukjes vlees in met de fijngestampte ingrediënten en het tamarindesap en laat dit tenminste 45 minuten intrekken.
  • Rijg het vlees aan satéstokjes en bak de saté boven een houtskoolvuur of onder de grill bruin en gaar.
  • Serveer heet met een satésaus.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/sat-kambing-madura-2/