Saté asem manis (zoetzure saté)
Saté asem manis (zoetzure saté)
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd het vlees in dobbelsteentjes van ± 2 cm en haal de zeentjes weg.
-
Wrijf de uien, de knoflook, de djinten en het zout tot een brij.
-
Voeg er de ketjap, de suiker en het asemwater aan toe en vermeng dit met het vlees.
-
Roer er ook de boter door en laat deze marinade ± 1 uur inwerken.
-
Rijg de dobbelsteentjes vlees aan bamboepennen, 4-5 per pen.
-
Rooster ze eerst zacht en later, vlak voor het opdienen, op een goed aangewakkerd houtskoolvuurtje.
-
Smeer ze tijdens het roosteren enige malen met de marinade in.
-
U kunt de saté's ook onder de grill roosteren, eerst zacht en later op kortere afstand van de grill.
-
Geef er een ketjapsaus bij, gemaakt van 2 gesnipperde teentjes knoflook, fijngewreven met 1 theelepel sambal trassi en afgemaakt met 2 eetlepels ketjap en citroensap.
-