Saté asem manis (zoetzure saté)

Saté asem manis (zoetzure saté)

Saté asem manis (zoetzure saté)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes van ± 2 cm en haal de zeentjes weg.
  2. Wrijf de uien, de knoflook, de djinten en het zout tot een brij.
  3. Voeg er de ketjap, de suiker en het asemwater aan toe en vermeng dit met het vlees.
  4. Roer er ook de boter door en laat deze marinade ± 1 uur inwerken.
  5. Rijg de dobbelsteentjes vlees aan bamboepennen, 4-5 per pen.
  6. Rooster ze eerst zacht en later, vlak voor het opdienen, op een goed aangewakkerd houtskoolvuurtje.
  7. Smeer ze tijdens het roosteren enige malen met de marinade in.
  8. U kunt de saté's ook onder de grill roosteren, eerst zacht en later op kortere afstand van de grill.
  9. Geef er een ketjapsaus bij, gemaakt van 2 gesnipperde teentjes knoflook, fijngewreven met 1 theelepel sambal trassi en afgemaakt met 2 eetlepels ketjap en citroensap.

Notes

Saté asem manis (zoetzure saté)
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
[instagram-feed]