Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Rosbief met sjalotten-tomatensaus
Extra nodig: aluminiumfolie. Lekker met gebakken aardappelen, stoofpeertjes en spruitjes.
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
1
rosbief van ongeveer 1 kg
(versgemalen)
peper
zout
25
gram boter
1
el olijfolie
250
gram sjalotten, gepeld
1
teentje knoflook, gesnipperd
1/2
el rozemarijnblaadjes, grof gehakt
1
1/2 dl rode wijn
1
1/2 dl tomatensap
Instructies
Bestrooi de rosbief met peper en zout.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin.
Neem de rosbief uit de pan.
Bak nu de sjalotten met de knoflook en de rozemarijn 5 minuten al omscheppend in het bakvet.
Schenk de wijn erbij en breng alles aan de kook.
Leg het vlees in de pan en braad het, met de deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in ongeveer 25 minuten bruin en van binnen ros.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Roer de tomatensap met peper en zout (naar smaak) door het braadvet en breng alles aan de kook.
Snijd de rosbief in plakken en serveer met de jus.
Notes
Extra nodig: aluminiumfolie. Lekker met gebakken aardappelen, stoofpeertjes en spruitjes.
Keywords:
kerst
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/rosbief-met-sjalotten-tomatensaus/