Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Rosbief met salami-olijvenjus
Rosbief met salami-olijvenjus
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
1
kg rosbief
50
gram salami
1
ui
75
gram zwarte olijven zonder pit
50
gram boter of margarine
1
dl droge witte wijn
1
dl runderfond (pot)
2
tl tomatenpuree
zout
peper
Instructies
Snijd de salami in kleine blokjes.
Hak de olijven grof.
Dep het vlees met wat keukenpapier droog.
Verhit de boter in een braadpan en bak de salamiblokjes 3 minuten op halfhoog vuur.
Schep de blokjes vervolgens uit de pan.
Bak het vlees rondom bruin in het bakvet.
Bestrooi het vlees met peper en zout en leg de salami, ui en olijven er omheen.
Schenk de wijn erbij langs de rand van de pan en braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten ros.
Laat het vlees buiten de pan afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten rusten.
Breng het bakvet met 1 dl runderfond aan de kook en roer de aanbaksels los.
Voeg de tomatenpuree toe en laat de jus even doorkoken.
Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer het met de jus.
Notes
Rosbief met salami-olijvenjus
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/rosbief-met-salami-olijvenjus/