Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Rosbief in kokosmelk
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Extra nodig: braadslede. Lekker met geroosterde aardappelpartjes.
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
900
gram rosbief
5
bosuitjes
2
teentjes knoflook
3cm
verse gemberwortel
grote
bos peterselie
2
Spaanse rode pepers
1
stengel citroengras
2
eetlepels zonnebloemolie
1
eetlepel sojasaus
2
blikken kokosmelk ( 400 ml)
1
limoen
zout
Instructies
Verhit een pan met dikke bodem en schroei de rosbief dicht zonder olie.
Haal het vlees uit de pan en leg deze in de braadslede.
Was de bosuitjes en snij ze in schuine stukken.
Pel en snipper de knoflook.
Schil en hak de gemberwortel.
Was de peterselie en hak deze grof.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en snij de pepers in ringetjes.
Snij het citroengras in stukken.
Verhit de zonnebloemolie en bak hierin, op een matig vuur, de bosui met de knoflook en de gember, totdat deze zacht zijn.
Voeg de sojasaus, de helft van de peterselie en de Spaanse peper toe.
Verdeel dit groentemengsel over het vlees.
Schenk de kokosmelk erover en knijp de limoen boven het vlees uit.
Leg het citroengras op de groenten en bak het vlees midden in de oven ca. 35 minuten.
Zeef de saus, breng deze op smaak met zout en schenk de saus over het vlees.
Bestrooi het geheel met de rest van de peterselie.
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Extra nodig: braadslede. Lekker met geroosterde aardappelpartjes.
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/rosbief-in-kokosmelk/