Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Romige aspergesoep met peultjes
Romige aspergesoep met peultjes
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
400
gr witte asperges
50
gr peultjes
100
gr gebraden kipfilet in dikke plakken
30
gr boter
30
gr bloem
7
1/2 dl kippenbouillon
1
dl slagroom
peper,
zout
Instructies
1
Snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in stukjes.
2
Maak de peultjes schoon.
3
Snijd de kipfilet in stukjes.
4
Kook de aspergestukjes in de kippenbouillon in 7 minuten beetgaar.
5
Neem ze uit de bouillon en zeef de bouillon.
6
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
7
Laat het bloemmengsel al roerend op heel laag vuur ± 3 minuten pruttelen.
8
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng telkens alles al roerend aan de kook.
9
Voeg de asperges, de peultjes en de slagroom toe en kook de peultjes op laag vuur in ± 5 minuten gaar.
10
Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de broden.
11
Notes
Romige aspergesoep met peultjes
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente