Print opties:

Rode koolstamppot met kruidige jus

Rode koolstamppot met kruidige jus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 50 gr boter
  • 1 geschaafde rode kool
  • 4 verse braadworstjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl appelmoes
  • mespunt gemalen kruidnagel
Instructies
  1. Bak de kool in 25 gr boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
  2. Prik de worstjes in.
  3. Verhit 25 gr boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin.
  4. Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de worstjes in 20 minuten gaar.
  5. Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn.
  6. Schep de rode kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en kruidnagelpoeder.
  7. Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken.
  8. Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit.
  9. Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot.
Notes
Rode koolstamppot met kruidige jus
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman