Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Rode koolstamppot met kruidige jus
Rode koolstamppot met kruidige jus
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
11/2
kg geschilde aardappelen in blokjes
zout,
peper
50
gr boter
1
geschaafde rode kool
4
verse braadworstjes
2
eetlepels rode wijnazijn
2
theelepels bruine suiker
1
laurierblaadje
1
kruidnagel
1
dl appelmoes
mespunt
gemalen kruidnagel
Instructies
Bak de kool in 25 gr boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
Prik de worstjes in.
Verhit 25 gr boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin.
Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de worstjes in 20 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn.
Schep de rode kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en kruidnagelpoeder.
Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken.
Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit.
Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot.
Notes
Rode koolstamppot met kruidige jus
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman