Print opties

Risotto met spek en tomaat

Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Porties 5
Ingrediƫnten
  • 500 gram varkensvlees
  • 100 gram spekjes
  • zout
  • peper
  • 3 uien
  • 300 gram risottorijst
  • 800 ml vleesbouillon
  • 1 blik tomatenstukjes
  • paprikapoeder
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Snij het varkensvlees in blokjes.

  2. Bak de spekjes uit.
  3. Braad het varkensvlees in het spekvet en kruid het met peper.

  4. Snij de uien in plakjes en laat ze bruin worden bij het vlees.

  5. Voeg de risotto toe en bak die al roerend mee en giet de bouillon erover.

  6. Voeg de tomatenstukjes toe en het rijstgerecht.
  7. Laat alles in ca. 35 minuten gaar koken.
  8. Breng het op smaak met paprikapoeder en bestrooi het geheel met peterselie.

Notes
Servisch vleesgerecht met rijst