Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Risotto met groene asperges
Risotto met groene asperges
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr groene asperges
60
gr zachte geitenkaas of geraspte belegen Goudse kaas
100
gr Mascarpone of crè
me
fraî
che
zout,
peper
10
gr boter
3
lente-uitjes
400
gr risottorijst
±
1
liter groentebouillon (of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave)
2
eetlepels geroosterde pijnboompitten
Instructies
1
Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar.
2
Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
3
Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.
4
Smelt de boter.
5
Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig.
6
Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald.
7
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat.
8
Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar.
9
Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door.
10
Garneer het gerecht met de pijnboompitten.
11
Notes
Risotto met groene asperges
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente