Print opties:

Rijstovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden.;
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 1,5 mok rijst
  • 1 bouillontablet
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • peper, zout
  • 450 gram prei
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl tijm
  • 150 gram geraspte belegen kaas
Instructies
  1. Kook de rijst in water met de bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met peper en zout.
  6. Bak het gehakt in een andere pan gaar en rul.
  7. Roerbak vervolgens de prei met het gehakt mee gaar.
  8. Voeg de gare rijst toe met de tomatenpuree.
  9. Maak er met wat water of bouillon, peper, zout en de tijm een smeuge massa van.
  10. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
  11. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
  12. Strooi de geraspte kaas er over. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten in het midden van de oven lichtbruin kleuren.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden.;
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/rijstovenschotel/