Print opties:

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 2 krapjes radicchio (rode sla)
  • 1 kleine mango
  • 200 gr Franse geitenkaas
  • 180 gr gepelde hazelnoten
  • 25 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 theelepels majoraan
  • versgemalen zwarte peper
Instructies
  1. Was de krapjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes.
  2. Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes.
  3. Snijd de geitenkaas in stukjes.
  4. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan op laag vuur goudbruin.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  7. Voeg de majoraan en peper toe.
  8. Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur
  9. nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven.
  10. Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot.
  11. Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.
Notes
Radicchiostamppot met geitenkaas en mango
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman