Print opties:

Pompoensoep

Extra nodig: staafmixer.; Lekker met brood. Leuk om te serveren in uitgeholde (kleine) pompoenen i.p.v. soepborden of soepkommen.;
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 1 liter groentenbouillon van een blokje
  • 1 grote ui
  • 1 (kleine) venkelknol
  • 1 (stuk) pompoen van 1 kg
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 2,5 cm. gemberwortel
  • 0,5 eetlepel milde kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 200 ml. (slag)room
Instructies
  1. Snipper de ui.
  2. Hak de venkel in kleine stukjes.
  3. Breng de groentenbouillon aan de kook.
  4. Snijd ondertussen de pompoen in parten en maak er vervolgens kleine stukjes van (verwijder de draden en de zaden).
  5. Voeg de ui, venkel en pompoen bij de kokende bouillon.
  6. Voeg de ketoembar, geschilde gemberwortel en kerriepoeder toe.
  7. Laat de soep ongeveer 30 minuten doorkoken.
  8. Haal het stuk gemberwortel uit de soep.
  9. Pureer de soep met een staafmixer.
  10. Roer de room door de soep en breng deze op smaak met de zout en de peper.
  11. De soep niet meer laten koken!
Notes
Extra nodig: staafmixer.; Lekker met brood. Leuk om te serveren in uitgeholde (kleine) pompoenen i.p.v. soepborden of soepkommen.;