Print opties

Poke bowl

Soort
Niveau Beginner
Tijd
Total Time: 40 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 250 grammen sushirijst
  • 1 flesje rijstazijn (ca 200ml)
  • 300 gram verse zalmfilets (zonder huid)
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels sojasaus (bijvoorbeeld Kikkoman)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 200 gram wortel
  • 1 komkommer
  • 3 bosuien
  • 2 avocado's (lekker rijp)
  • zwarte sesamzaadjes
  • edamame (gepelde sojabonen)
  • wakame (zeewiersalade)
Instructions
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal

  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm Snijd het steeltje van rode peper, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Als je niet genoeg dressing hebt kan je die aanvullen in de zelfde verhouding (1 deel olie, 3 delen sojasaus)

  3. Schaaf de komkommer en bospeen met een dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.

  4. Snijd de bosuien in ringetjes.

  5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

  6. Verdeel de rijst over kommen of boden. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui, edamame, wakame en avocado erover. Bestrooi met sesamzaad.