Print opties:

Pizza Margherita

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 2 uren
Ingrediƫnten
  • deeg :
  • 650 gram bloem
  • zakje gedroogde gist
  • 2 tl zout
  • 25 ml olijfolie
  • 50 ml warme melk
  • 325 ml warm water
  • Tomatensaus:
  • 2 blik tomatenstukjes + saus
  • 4 teenjes knoflook, geperst
  • 1 1/2 tl gedroogde oregano
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 1 tl suiker
  • topping:
  • Mozarella 2 pakjes
  • zwarte olijven met pit
  • verse basilicum
Instructies
  1. Deeg:
  2. Meng bloem met zout en gist goed door elkaar.
  3. Doe er de melk en de olijfolie door en vervolgens het water.
  4. 5 minuten goed kneden tot er een elastisch deeg onstaan is.
  5. In een schone kom eventueel met wat olijfolie ingesmeerd deeg laten rijzen op warme donkere plaats, bijv. in de oven op 30 graden.
  6. Plaats over de kom eventueel een vochtige theedoek.
  7. Deeg 1,5 uur laten rijzen.
  8. Opnieuw even kneden en dan in pizzapan of iets dergelijks deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm, aan de randen iets dikker.
  9. Voor de saus ingredinten goed mengen en laag saus op deeg strijken (niet helemaal tot de rand).
  10. Olijven er op doen.
  11. Pizza in voorverwarmde oven zetten.
  12. Na 5 minuten mozarella toevoegen(verkruimeld of in plakjes)
  13. Nog 7 minuten bakken.
  14. Basilicumblaadjes scheuren en over pizza verdelen.
Notes
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/pizza-margherita/