Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Pizza Margherita
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Keuken
Italiaans
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 2 uren
Ingrediƫnten
deeg
:
650
gram bloem
zakje
gedroogde gist
2
tl zout
25
ml olijfolie
50
ml warme melk
325
ml warm water
Tomatensaus:
2
blik tomatenstukjes + saus
4
teenjes knoflook, geperst
1
1/2 tl gedroogde oregano
6
el olijfolie
zout
(versgemalen)
peper
1
tl suiker
topping:
Mozarella
2 pakjes
zwarte
olijven met pit
verse
basilicum
Instructies
Deeg:
Meng bloem met zout en gist goed door elkaar.
Doe er de melk en de olijfolie door en vervolgens het water.
5 minuten goed kneden tot er een elastisch deeg onstaan is.
In een schone kom eventueel met wat olijfolie ingesmeerd deeg laten rijzen op warme donkere plaats, bijv. in de oven op 30 graden.
Plaats over de kom eventueel een vochtige theedoek.
Deeg 1,5 uur laten rijzen.
Opnieuw even kneden en dan in pizzapan of iets dergelijks deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm, aan de randen iets dikker.
Voor de saus ingredinten goed mengen en laag saus op deeg strijken (niet helemaal tot de rand).
Olijven er op doen.
Pizza in voorverwarmde oven zetten.
Na 5 minuten mozarella toevoegen(verkruimeld of in plakjes)
Nog 7 minuten bakken.
Basilicumblaadjes scheuren en over pizza verdelen.
Notes
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/pizza-margherita/