Print opties:

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 250 gr speklapjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 eetlepel honing
  • 11/2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 rood pepertje
Instructies
  1. Laat het vlees 15 minuten marineren.
  2. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  3. Verhit de rest van de olie en fruit het pepertje 1 minuut op halfhoog vuur.
  4. Voeg het vlees met de marinade toe (pas op voor spatten) en bak het vlees 5 minuten op hoog vuur.
  5. Temper het vuur, voeg 1 dl heet water toe en laat het vlees in ± 15 minuten helemaal gaar worden.
Notes
Pittige speklapjes
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman