Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Pastasalade met salami
Serveer de salade met focaccia of zelfgebakken brood.
Keuken
Italiaans
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
200
gram lintmacaroni
150
gram salami
komkommer
3
tomaten
3
uien
150
gram emmenthaler of cheddar
5
el olijfolie
3
el wijnazijn
3
el witte wijn
3
tl mosterd
zout
(zwarte)
peper
cayennepeper
kleine
krop sla
Instructies
Kook de pasta in ca. 15 minuten gaar. Giet hem af, spoel na met koud water en laat de pasta goed uitlekken.
Verwijder het velletje van de salami en snijd de worst in blokjes. Doe de blokjes in een grote slakom.
Snijd de komkommer in blokjes. Doe ze bij de salami in de kom.
Kook een beetje water voor de tomaten. Dompel ze even in het kokende water en daarna in koud water.
Verwijder met een scherp mesje de velletjes en de kroontjes.
Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe die ook in de kom.
Snijd de uien in ringen en doe ze bij de rest.
Snijd de kaas in smalle reepjes en doe die samen met de uitgelekte macaroni bij de rest.
Meng alle ingredinten goed.
Voor de dressing: klop de olie, azijn, wijn, mosterd, zout, peper, cayennepeper met een vork tot een gebonden dressing.
Schenk de dressing over de salade en roer hem er goed doorheen.
Laat de salade 30 minuten rusten.
Verdeel de blaadjes sla over 5 borden. Schep de pastasalade in het midden van de borden.
Notes
Serveer de salade met focaccia of zelfgebakken brood.