Print opties:

Pastasalade met salami

Serveer de salade met focaccia of zelfgebakken brood.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 200 gram lintmacaroni
  • 150 gram salami
  • komkommer
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 150 gram emmenthaler of cheddar
  • 5 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 3 el witte wijn
  • 3 tl mosterd
  • zout
  • (zwarte) peper
  • cayennepeper
  • kleine krop sla
Instructies
  1. Kook de pasta in ca. 15 minuten gaar. Giet hem af, spoel na met koud water en laat de pasta goed uitlekken.
  2. Verwijder het velletje van de salami en snijd de worst in blokjes. Doe de blokjes in een grote slakom.
  3. Snijd de komkommer in blokjes. Doe ze bij de salami in de kom.
  4. Kook een beetje water voor de tomaten. Dompel ze even in het kokende water en daarna in koud water.
  5. Verwijder met een scherp mesje de velletjes en de kroontjes.
  6. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe die ook in de kom.
  7. Snijd de uien in ringen en doe ze bij de rest.
  8. Snijd de kaas in smalle reepjes en doe die samen met de uitgelekte macaroni bij de rest.
  9. Meng alle ingredinten goed.
  10. Voor de dressing: klop de olie, azijn, wijn, mosterd, zout, peper, cayennepeper met een vork tot een gebonden dressing.
  11. Schenk de dressing over de salade en roer hem er goed doorheen.
  12. Laat de salade 30 minuten rusten.
  13. Verdeel de blaadjes sla over 5 borden. Schep de pastasalade in het midden van de borden.
Notes
Serveer de salade met focaccia of zelfgebakken brood.