Print opties:

Pastasalade met emmentaler

Serveer de salade met zelfgebakken brood en een paar kaasjes en stukjes avocado.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Porties 4
Beschrijving

Wie houdt er niet van een goede pastasalade? Het is een van die gerechten die altijd een hit zijn, of het nu op een familiebijeenkomst is of gewoon een doordeweekse lunch. Deze pastasalade met Emmentaler is echt zo simpel en smakelijk.

De Emmentaler kaas voegt een lekkere nootachtige smaak toe die heel goed samengaat met de pasta en de groenten. En het beste is, je kunt deze salade van tevoren maken en in de koelkast bewaren voor later. Super handig als je een drukke dag hebt.

Het maken van deze salade is een fluitje van een cent. Kook gewoon de pasta, snijd wat groenten, gooi er wat kaas bij en meng alles met je favoriete dressing. Voilà, je hebt een heerlijke maaltijd die klaar is in een mum van tijd.

Ik hou er ook van hoe veelzijdig deze salade is. Je kunt bijna elke groente die je lekker vindt of in huis hebt erin gooien. Ook kun je wat gegrilde kip of garnalen toevoegen voor wat extra eiwitten.

Dus de volgende keer dat je zin hebt in een simpele, vullende maaltijd, denk dan aan deze pastasalade met Emmentaler. Het is snel, makkelijk, en oh zo lekker.

Ingrediënten
  • 150 gram tagliatelle
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 grote ui (of twee kleine)
  • 150 gram emmenthaler of cheddar
  • 5 el olijfolie
  • 4 el wijnazijn
  • 3 tl mosterd
  • zout
  • (zwarte) peper
  • cayennepeper
  • 1 zakje gemengde veldsla
  • 3 lente uitjes
Instructies
  1. Snijd de komkommer in blokjes. Doe in een ruime kom of bak

  2. Snij de tomaten, ui en lente-ui in stukjes en doe ze bij de komkommer in de kom
  3. Snij de kaas in smalle reepjes bij de rest.
  4. Meng alle ingrediënten goed.
  5. Voor de dressing: klop de olie, azijn, wijn, mosterd, zout, peper, cayennepeper met een vork tot een gebonden dressing.
  6. Schenk de dressing over de salade en roer hem er goed doorheen.
  7. Laat de salade 30 minuten rusten.
  8. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel die over 4 borden

  9. verdeel de sla over de pasta
  10. Schep de salade over de pasta en serveer de borden
Notes

Serveer de salade met zelfgebakken brood, wat kaasjes en eventueel nog stukjes avocado. Voor een niet-vega variant kan je nog gebakken spekjes over de salade doen.