Print opties

Pastasalade met emmentaler

Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Porties 4
Ingrediënten
  • 150 gram tagliatelle
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 grote ui (of twee kleine)
  • 150 gram emmenthaler of cheddar
  • 5 el olijfolie
  • 4 el wijnazijn
  • 3 tl mosterd
  • zout
  • (zwarte) peper
  • cayennepeper
  • 1 zakje gemengde veldsla
  • 3 lente uitjes
Instructies
  1. Snijd de komkommer in blokjes. Doe in een ruime kom of bak

  2. Snij de tomaten, ui en lente-ui in stukjes en doe ze bij de komkommer in de kom
  3. Snij de kaas in smalle reepjes bij de rest.
  4. Meng alle ingrediënten goed.
  5. Voor de dressing: klop de olie, azijn, wijn, mosterd, zout, peper, cayennepeper met een vork tot een gebonden dressing.
  6. Schenk de dressing over de salade en roer hem er goed doorheen.
  7. Laat de salade 30 minuten rusten.
  8. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel die over 4 borden

  9. verdeel de sla over de pasta
  10. Schep de salade over de pasta en serveer de borden
Notes

Serveer de salade met zelfgebakken brood, wat kaasjes en eventueel nog stukjes avocado. Voor een niet-vega variant kan je nog gebakken spekjes over de salade doen.