Print opties:

Paprika-rozijnensaus

Paprika-rozijnensaus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dl tomaten-groentesap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • zout, peper
Instructies
  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de paprika even aan.
  3. Bak het chilipoeder even mee.
  4. Voeg het tomaten-groentesap toe en laat de saus ± 10 minuten heel zachtjes
  5. sudderen.
  6. Was de rozijnen en laat ze in de saus nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe haar over in een sauskom.
  8. Geef de saus apart bij de stamppot.
Notes
Paprika-rozijnensaus
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman