Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Paddestoelenragot
Lekker met groene tagliatelle en tomatensalade.
Total Time
45 minuten
Keuken:
Nederlands
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
ui
rode
paprika
100
g champignons
100
g oesterzwammen
100
g cantharellen
50
g boter
1
theelepel Provenaalse kruiden
25
g bloem
2
dl melk
100
g verse roomkaas
kruidenbouillontablet
peper
zout
sojasaus
1
eetlepel fijngehakte peterselie
Instructies
1
Voorbereiden:
2
De ui pellen en snipperen.
3
De paprika schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden.
4
De paddestoelen schoonmaken en in reepjes/stukjes snijden.
5
6
Bereiden:
7
In een braadpan 25 g boter verhitten en hierin de ui en de paprika ca. 3 min. zachtjes bakken.
8
De paddestoelen en de Provenaalse kruiden toevoegen en met het deksel schuin op de pan ca. 5 min. zachtjes smoren.
9
Intussen in een andere pan de rest van de boter smelten.
10
De bloem erdoor roeren.
11
Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen.
12
Blijven roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat.
13
De verse roomkaas en het bouillontablet erboven verbrokkelen. Al roerend laten smelten.
14
Het paddestoelenmengsel erdoor scheppen.
15
Op smaak brengen met zout, peper en sojasaus.
16
De peterselie erover strooien.
17
Notes
Lekker met groene tagliatelle en tomatensalade.
Keywords:
vegetarisch