Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Paaslam
Paaslam
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 10 minuten
Ingrediƫnten
1
kg lamsbout
bosjes
verse of anders flink wat gedroogde tijm, rozemarijn en salie
250
gram gedroogde pruimen
1
bolletje knoflook
1/2
fles Ruby Port
1
bosje lente-uitjes
50
gram boter
50
gram suiker
1/2
citroen
versgemalen
peper
zout
Instructies
Maak de volgende dag met een scherp mes inkepingen in de lamsbout en steek daarin stukjes knoflook (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden).
Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof gesneden lente-uitjes bij de pruimen met de port en laat dit zachtjes inkoken.
Braad de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin.
Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout, laat hem 1 uur zonder deksel sudderen en keer hem regelmatig.
Haal dan de lamsbout uit de pan, snijd hem overdwars in dunne plakken en leg die dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
Laat de saus intussen inkoken, maar pas op dat ze niet aanbrandt!
Verwijder de citroen en giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.
Notes
Paaslam
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/paaslam/