Print opties:

Oosterse stamppot met paksoi en taugé

Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • 40 gr boter
  • zout, peper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2-1 theelepel sambal oelek
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 350 gr winterwortel in halve plakjes
  • 1/2 struik paksoi in dunne repen
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 8 stokjes sat&eacute
  • (slager)
  • 25 gr taug&eacute
  • 2 eetlepels seroendeng
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
  3. Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie.
  4. Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten.
  5. Voeg de paksoi bij het wortel-uimengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee.
  6. Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe.
  7. Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
  8. Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door.
  9. Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over.
  10. Leg de satéstokjes op de stamppot.
  11. Lekker met komkommer-zoetzuur.
Notes
Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman