Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg aardappelen
2
dl melk
40
gr boter
zout,
peper
1
eetlepel ketjap manis
1/2-1
theelepel sambal oelek
1
gesnipperde ui
2
gesnipperde teentjes knoflook
2
eetlepels olie
350
gr winterwortel in halve plakjes
1/2
struik paksoi in dunne repen
1
theelepel gemalen koriander
2
eetlepels pindakaas
8
stokjes saté
(slager)
25
gr taugé
2
eetlepels seroendeng
Instructies
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie.
Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten.
Voeg de paksoi bij het wortel-uimengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee.
Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe.
Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door.
Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over.
Leg de satéstokjes op de stamppot.
Lekker met komkommer-zoetzuur.
Notes
Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman