Print opties:

Mosselen in kervelsaus met rauwe ham (Mejillones cantabria)

Mosselen in kervelsaus met rauwe ham (Mejillones cantabria)
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 100 gr rauwe ham in dunne reepjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels grofgesneden kervel
  • zout, peper
  • 1 kg schoongemaakte mosselen
Instructies
  1. Voeg de bloem toe en bak die 2 minuten mee.
  2. Roer de wijn, de mosterd, de kervel, (zout) en peper erdoor en laat alles op zacht vuur 5 minuten stoven.
  3. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen op hoog vuur ± 5 minuten tot ze opengaan.
  4. Schud de mosselen tijdens het koken 3 keer om.
  5. Serveer de mosselen met de saus.
Notes
Mosselen in kervelsaus met rauwe ham (Mejillones cantabria)
Keywords: spanje, portugal, tappas, tapas
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/mosselen-in-kervelsaus-met-rauwe-ham-mejillones-cantabria/