Print opties

Mexicaanse hartige taart

Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 50 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 800 gram gehakt (vega- of rundergehakt.)
  • 1 zakjes tacokruiden
  • 2 potten Mexicaanse groenten
  • 8 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 1 zakje gemalen belegen kaas
  • boter voor het invetten
Instructies
  1. Bak het gehakt samen met de seasoningmix volgens de instructies van de kruidenmix klaar. Zorg dat het niet te nat wordt, want dat komt uiteindelijk allemaal in het taart terecht

  2. Voeg de potten Mexicaanse groenten toe.

  3. Vet de quichevorm in en verdeel het deeg over de vorm. Naadjes goed dichtdrukken! Bij bladerdeeg wat gaatjes in de bodem maken.
  4. Schep het gehakt-groentemengsel op het deeg.

  5. Roer de eieren met de helft van de kaas los.
  6. Giet het eimengsel over het gehaktgroentemengsel.
  7. Strooi nu de rest van de kaas over het geheel.
  8. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar.

Notes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: quichevorm doorsnede 24 cm. Serveer hier een gemengde salade en zure room bij