Print opties:

Marokkaanse spinaziestamppot

Variatietips:
  • - Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
  • - Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 11/2 kg kruimige aardappelen
    • 800 gr wilde spinazie
    • 3 tomaten
    • 1 bosje verse munt
    • 1 bosje verse koriander
    • 2 dl groentebouillon
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 theelepel komijn
    • 150 gr zachte geitenkaas
    • zwarte peper en zout uit de molen
    Instructies
    1. Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
    2. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
    3. Snijd de munt en de koriander fijn.
    4. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
    5. Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.
    Notes
    Variatietips:
  • - Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
  • - Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/marokkaanse-spinaziestamppot/