Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Maleisisch rundvlees
Maleisisch rundvlees
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
600
gram malse runderlappen
2
tenen knoflook uit de knijper
1
theelepel sambal manis
1
theelepel ketoembar
1/2
theelepellaospoeder
2
theelepels gemberpoeder of
1
eetlepel verse geraspte gemberwortel
1
Ui
stuk
santen ter grootte van em walnoot
sap
van 0,5 citroen
1
theelepel javaanse suiker of 2 theelepels bruine suiker
Instructies
Wrijf ui, knoflook, sambal, ketoembar, laos en gemberpoeder tot een brij of maal ze samen in de keukenmachine.
Fruit de brij in wat olie even aan.
Snijd de runderlappen in dobbelstenen.
Doe deze bij het uimengsel en bak de stukken vlees aan alle kanten bruin.
Giet een kopje water in de pan en laat het vlees op laag vuur in ongeveer twee uur gaar worden.
Controleer af en toe of er niet te veel vocht verdampt en voeg zonodig nog wat water toe.
Doe tenslotte de suiker en de santen bij het vlees en laat de santen onder goed roeren smelten.
Laat nog even doorpruttellen.
Notes
Maleisisch rundvlees
Keywords:
indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische