Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Lamsworstjes aan pennen
Lamsworstjes aan pennen
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
grote fijngesneden rijpe tomaat
1
theelepel suiker
1
eetlepel rode wijnazijn
500
gr mager lamsgehakt
3
eetlepels gehakte peterselie
1
eetlepel oregano
1
eiwit
1/2
eetlepel olijfolie
30
gr broodkruim
2
lente-uitjes in ringen
1
eetlepel kappertjes
11/4
dl magere yoghurt
versgemalen
zwarte peper, zout
Instructies
1
Laat het mengsel afkoelen.
2
Maak het gehakt aan met 2 eetlepels gehakte peterselie, de oregano, het eiwit, de olie, het broodkruim, de helft van de lente-uien en zout en peper.
3
Roer er de afgekoelde tomatenmoes door en zet het gehakt ± 30 minuten in de koelkast.
4
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 10 cm lange worstjes van.
5
Rijg elk worstje aan een vleespen en druk het gehakt stevig aan.
6
Rooster de worstjes in 8-10 minuten egaal lichtbruin; keer ze regelmatig.
7
Hak de overgebleven ui en de kappertjes zo fijn mogelijk, roer ze met de rest van de peterselie door de yoghurt en breng op smaak met peper.
8
Serveer de lamsworstjes met de yoghurtsaus, een gepofte aardappel en een salade.
9
Notes
Lamsworstjes aan pennen
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees