Print opties:

Lamsvleesstoofpot

Bind de saus eventueel met een klontje beurre Beurre manié
  • Beurre manié is een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Boter en bloem worden tot een pasta gekneed en met kleine klontjes tegelijk door
  • een saus geroerd om deze te binden.
  • Beurre manié kan heel goed in de diepvries worden bewaard.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 3 eetlepels olie
    • 800 gr-1 kg lamsvlees in dobbelstenen van 4 x 4 cm
    • 150 gr mager ontbijtspek in reepjes
    • 25 kleine uitjes
    • 1 kleine winterwortel in plakjes
    • 2 stengels bleekselderij in plakjes
    • 2 geperste teentjes knoflook
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 fles rode wijn, bijvoorbeeld Rousillon
    • 2 dl vleesbouillon van tablet
    • 1 bouquet garni van 2 takjes tijm, 3 peterseliestelen en 1 blaadje laurier
    • 2 stengels bleekselderij
    • 2 kruidnagels
    • zout, peper
    • 200 gr champignons in vieren
    • 200 gr kerstomaatjes
    Instructies
    1. Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven braadvet in 10 minuten bruin.
    2. Roer de uitjes, wortel, bleekselderij en knoflook erdoor en bak ze 10 minuten mee.
    3. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en bak die al roerend 3 minuten.
    4. Verwarm de wijn in een steelpan, schenk hem over het vlees en roer alles goed door.
    5. Schenk er eventueel wat bouillon bij; het vlees moet net onder staan.
    6. Voeg het bouquet garni, zout en peper toe en laat het vlees afgedekt op zacht vuur (of in een oven van 160°C) 2 uur stoven.
    7. Bak de champignons 20 minuten voor het einde van de stooftijd op hoog vuur 5 minuten in 1 eetlepel olie.
    8. Schep de champignons en de tomaatjes bij het vlees en stoof ze 15 minuten
    9. mee.
    10. Breng het gerecht met zout en peper op smaak.
    11. manié.
    12. Serveer met kleine gekookte aardappelen.
    Notes
    Bind de saus eventueel met een klontje beurre Beurre manié
  • Beurre manié is een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Boter en bloem worden tot een pasta gekneed en met kleine klontjes tegelijk door
  • een saus geroerd om deze te binden.
  • Beurre manié kan heel goed in de diepvries worden bewaard.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/lamsvleesstoofpot/