Print opties:

Lamsvleesschotel ‘Napolitano’

Lamsvleesschotel 'Napolitano'
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 grote rode ui
  • 100 gr worteltjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 300 gr lamspoelet
  • peper, zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel verse kruiden zoals: tijm, rozemarijn, oregano of 1 eetlepel pesto
  • 1 kleine pot witte bonen naturel
Instructies
  1. Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes.
  2. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de stengel in boogjes.
  3. Strooi peper en zout over het vlees.
  4. Verhit de olie in een diepe braadpan en schep er het vlees op hoog vuur in om.
  5. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe, bak alles kort op hoog vuur en roer er dan de tomatenpuree en de mosterd door.
  6. Voeg de wijn, de bouillon en de kruiden toe.
  7. Zet, als alles kookt, het vuur laag, sluit de pan en laat het vlees in ± 20 minuten zachtjes gaar trekken.
  8. Desgewenst kunt u het vocht daarna met wat allesbinder binden.
  9. Laat de witte bonen uitlekken, schep ze door de lamsschotel en warm ze kort mee.
  10. Serveer het gerecht met een pasta naar keus.
Notes
Lamsvleesschotel 'Napolitano'
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/lamsvleesschotel-napolitano/