Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Lamsschouder met kruiden
of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr.
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsschouder van 900 gr
2-3
eetlepels olie of boter
3
tenen knoflook
4
eetlepels Pastis (Pernod, Ricard)
2
tomaten
1
glas droge witte wijn
zout,
peper
1
eetlepel fijngeknipte tijm
1
eetlepel fijngeknipte dragon
1
eetlepel fijngeknipte kervel
Instructies
Pel de tenen knoflook en snijd ze in repen.
Blancheer de knoflook even in kokend water, laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze in de nog hete braadpan over.
Leg het vlees terug in de braadpan, verwarm het op laag vuur en schenk de pastis bij het vlees.
Was en droog de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze met de wijn aan het vlees toe.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Zet de pan in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 35 minuten gaar worden.
Voeg aan het eind van de bereidingstijd de fijngeknipte tuinkruiden toe en serveer direct.
Notes
of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/lamsschouder-met-kruiden/