Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Lamsschouder met kruiden
of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr.
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsschouder van 900 gr
2-3
eetlepels olie of boter
3
tenen knoflook
4
eetlepels Pastis (Pernod, Ricard)
2
tomaten
1
glas droge witte wijn
zout,
peper
1
eetlepel fijngeknipte tijm
1
eetlepel fijngeknipte dragon
1
eetlepel fijngeknipte kervel
Instructies
1
Pel de tenen knoflook en snijd ze in repen.
2
Blancheer de knoflook even in kokend water, laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze in de nog hete braadpan over.
3
Leg het vlees terug in de braadpan, verwarm het op laag vuur en schenk de pastis bij het vlees.
4
Was en droog de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze met de wijn aan het vlees toe.
5
Breng alles op smaak met zout en peper.
6
Zet de pan in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 35 minuten gaar worden.
7
Voeg aan het eind van de bereidingstijd de fijngeknipte tuinkruiden toe en serveer direct.
8
Notes
of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees