Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Lamsribstuk
Lamsribstuk
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsribstuk
1
potje manukahoning
zeezout
venkelblaadjes
rozemarijnblaadjes
versgemalen
groene peper
500
gr grove postelein
vinaigrette
met 1 theelepel honing
fyllodeeg
uit de diepvries
boter
Instructies
1
Snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt.
2
Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20-25 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
3
Neem het bakje uit de oven en zet de oven op 225°C.
4
Steek de botjes van het lamsribstuk kruiselings in elkaar, zodat een 'blok' ontstaat waaruit u tweelingkoteletjes kunt snijden.
5
Kwast het vlees aan alle kanten dun met honing in en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over.
6
Zet het vlees 12 minuten in de oven; het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze.
7
Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees.
8
Notes
Lamsribstuk
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees